Mi történik az emésztőrendszerünkben az ételintolerancia hatására?

Tartós irritáció hatására a bélrendszer sérül, elvékonyodik, kilyukad, így emésztetlen vagy félig emésztett fehérjék jutnak át rajta. Ezek ellen a szervezet IgG antitesteket kezd termelni, de végül az antitestek összekapcsolódnak a fehérjékkel és gyulladásos folyamatokat indítanak el a szervezetben, akár a tápcsatornában is.
A jó hír az, hogy néhány hónapos diétával és a bélrendszer regenerálásával helyrehozható minden.

Ne feledjük azonban, hogy a legfontosabb az életmód megváltoztatása!

Az emberi test, azaz a szervezetünk mozgásra lett tervezve. A folyamatos ülő vagy álló munka, az autózás, majd az esti nasizás a tv előtt sajnos mind a testünk ellenségei. Hiszen nem csak az izmainknak, hanem a bélrendszernek is szüksége van napi mozgásra. 

Nagyon fontos az is, hogy minél kevesebb mesterséges adalékanyagot vigyünk be a szervezetünkbe, sokat kell friss levegőn tartózkodni és érdemes változatosan étkezni. Az ételintoleranciát ugyanis nem közvetlenül az ételek okozzák, hanem az, hogy az emésztőrendszerünk megsérült. Azt pedig elsősorban a nem megfelelő táplálkozásunk, az életmódunk, a szennyezett környezetünk, a vegyi anyagok és egyes gyógyszerek okozzák!

És végül ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű folyadékról sem, a legjobb a tiszta víz. Néhány növény puffadásgátló hatása is segíthet a panaszok enyhítésében, mint például a kömény, az édeskömény, az ánizs és a kamilla.


A témáról a jövőben még további hasznos információkat olvashatsz majd weboldalunkon. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsők között értesülj a friss tartalmakról, érdekességekről, hasznos információkról!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.