Speciális Étrendek Szakértőktől

Szülés Előtt- és Után

Nagyon fontos, hogy a napi energia-mennyiséget változatosan, mindenféle élelmiszercsoportot tartalmazó élelmiszerekből, ételekből állítsuk össze, így nem csak a szükséges energiamennyiség, hanem a megfelelő arányú fehérje, zsír, szénhidrát, vitaminok és ásványi anyagok mennyisége is biztosított. A szélsőséges táplálkozási formákat érdemes kerülni a terhesség alatt, mivel a baba egészséges fejlődéséhez minden tápanyagra szükség van.

Sporttáplálkozás

A rendszeres sportolás, fizikai aktivitás meghatározza az életmódunkat és a táplálkozásunkat is. A sportban a fejlődésünk, teljesítményünk, eredményeink javulásának egyik kulcs tényezője a megfelelő táplálkozás. A sportolás és a megfelelő táplálkozás együttes hatására testünkben nő az aktív szövetek aránya. A táplálkozási hibák nagyban csökkentik a sportoló teljesítményét. Az izommunka megnöveli az energiaszükségletet, melynek kiszámításakor figyelembe kell venni a napi edzések időtartamát, intenzitását, a sportoló nemét, életkorát.

Étel Intolerancia, ételallergia

Az ételallergia és az ételintolerancia közötti alapvető különbség az, hogy az ételallergia által kiváltott tünetekért minden esetben az immunrendszer tehető felelőssé, az étel-intolerancia tüneteit viszont az emésztőrendszer okozza. Ételallergia esetén az ételben található allergén azonnali immunválaszt hoz létre, bőrviszketés, bőrkiütés, légszomj stb. formájában. Az étel-intolerancia során a tünetek lassan, órák, esetleg napok alatt jönnek létre. A tünetek súlyossága függ az elfogyasztott étel mennyiségétől. Lényegesen jobb indulatú, mint az ételallergia. Általában gyulladásos folyamatot hoz létre a bélrendszerben.

Testsúly Menedzsment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco la nisi ut aliquip.