A rendszeres séta döbbenetes hatásai

Sokan úgy gondolják, hogy csak kemény edzéssel tehetünk az egészségünkért, pedig ez nem így van, mert akár napi 45 perc sétával is nagyon sokat tehetünk. A rendszeres mozgással jelentős mértékben hozzájárulunk az  egészségünkhöz, és a séta is ugyanúgy mozgásnak felel meg. Nem kell azonnal az edzőterembe indulni vagy a legdivatosabb, legdrágább mozgásformákra befizetni.

Ehelyett kezdjük a sétával, amihez nem kell vagyonokat költeni a felszerelésre. Napi 45 perc sétával sokkal többet tehetünk az egészségünkért, mint azt mi gondolnánk.

A séta előnyei testrészekre bontva:

  1. Fej

Az Alzheimer-kór kockázatát csökkenti. A gyaloglás az elmére és a mentális egészségre is hatással lehet. Az Arthritis Alapítvány által végzett tanulmány szerint, ha rendszeresen sétálunk, az csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A tanulmány (University of Virginia) megállapította, hogy azoknál a 71 és 93 év közötti férfiaknál, akik több mint egy negyed mérföldet sétálnak naponta, csak minden második esetében volt kimutatható a demencia, és az Alzheimer-kór.

 

  1. Láb

A rendszeres testmozgás segíti az izomépítést, és leginkább igaz ez a járásra. Ha figyelünk a testünkre séta közben, akkor gyönyörűen átalakíthatjuk. A testtartásnál figyelni kell a részletekre, egyenes háttal járjunk, miközben feszesen tartjuk a fenekünket. A combunkról égetni fogja a zsírt, miközben felemeli a fenekünket.

 

  1. Szív

A séta javítja a szívünk egészségét és csökkenti a vérnyomásunkat.

  1. Emésztőrendszer

A nőknél csökkenti a vastagbélrák kialakulásának esélyét. Az emésztőrendszer optimális működését támogatja.

Sétálj minden nap!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.